5 Weetjes Over C.P Company

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 23:07

 

  1. Oorsprong en Naamswijziging: C.P. Company, opgericht in 1971 door Massimo Osti, begon oorspronkelijk als Chester Perry. In 1978 onderging het merk een naamswijziging als gevolg van een rechtszaak, waardoor het bekend werd als C.P. Company.

  2. Overname door Carlo Rivetti: In 1993 werd het merk verkocht aan Carlo Rivetti, ook de ontwerper van Stone Island. Onder zijn leiding veranderde de naam naar Sportswear Company, maar het iconische C.P. Company-logo bleef behouden.

  3. Innovatie in Sportswear: C.P. Company staat bekend om zijn pioniersrol in sportswear. Het merk integreert nieuwe technologieën, stoffen en verftechnieken in zijn collecties, waardoor het zich onderscheidt in de modewereld.

  4. Goggle Jacket Legacy: Een van de meest iconische items van C.P. Company is de Goggle Jacket. Geïnspireerd door jassen van het Japanse leger, werd deze jas in 1987 geïntroduceerd en biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden maar ook een unieke stijl met lenzen op de capuchon.

  5. Diepe Kleuren en Design Filosofie: Het merk staat bekend om zijn gebruik van nieuwe verftechnieken, resulterend in intense en diepe kleuren op de kledingstukken. De ontwerpen combineren innovatie met tijdloze esthetiek, waardoor C.P. Company een favoriet is voor modeliefhebbers met oog voor design en functionaliteit.