Waarvan is Stone Island bekend?

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 02:25

Waar is stone island bekend van 

Als je de kenmerkende zwart-gele patch op kledingstukken ziet, herken je deze wellicht van de 'Terrace Casuals' voetbalcultuur, of van iconische artiesten zoals Drake, Travis Scott en Jay-Z. Stone Island, het Italiaanse modemerk, is nu niet meer weg te denken uit de wereld van luxe en streetwear. In deze blog nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van dit mode-icoon, van de oprichting tot de wereldwijde bekendheid.

 

Het Ontstaan van Stone Island

In 1982 werd het modelabel Stone Island opgericht door de visionaire ontwerper Massimo Osti. Opmerkelijk genoeg begon Massimo zijn modecarrière met een ander vooraanstaand merk, C.P. Company. Terwijl hij zich inzette voor de ontwikkeling van C.P. Company, arriveerde op een dag een vrachtwagen met een ongewone stof, wat het startpunt zou worden van een nieuw icoon in de modewereld.

Deze bijzondere stof stond bekend als 'Tela Stella' en viel meteen op door zijn opvallende kenmerken, met een rode voorkant en een blauwe achterkant. Aanvankelijk was deze stof niet bedoeld voor kledingproductie, en niemand wist wat ermee aan te vangen. Massimo Osti besloot echter om de stof in zeewater met puimsteen, een poreus gesteente, te wassen. Dit langdurige wasproces bleek de sleutel tot succes. De structuur van de stof werd zachter en geschikt om kleding van te maken. Dit resulteerde in een materiaal dat zo uniek was dat Osti besloot een nieuwe collectie te lanceren onder een gloednieuwe naam: Stone Island.

 

De Betekenis Achter de Naam

De naam Stone Island vond zijn inspiratie in de werken van Joseph Conrad, een beroemde schrijver bekend om zijn avontuurlijke verhalen over de zee. De woorden 'steen' en 'eiland' werden gekozen om de naam van deze nieuwe kledinglijn te vormen. Het merk werd gedreven door een diepe passie voor scheepvaart en militaire uniformen, wat wordt weerspiegeld in het kompasrooslogo op het bekende Stone Island embleem. De patch op Stone Island kledingstukken heeft ook zijn wortels in militaire badges die soldaten op hun schouders dragen.

 

De Subcultuur van Voetbalhooligans

Stone Island heeft een onmiskenbare band met de wereld van voetbal, vooral sinds de opkomst van 'Terrace Casuals' op voetbaltribunes. In de jaren '80 vormde zich deze subcultuur van toegewijde voetbalsupporters met een voorliefde voor opvallende designerkleding. Ze brachten opschudding op Britse voetbaltribunes en onderscheidden zich door het dragen van kleding van designermerken, waaronder C.P. Company, Burberry, Paul & Shark, en natuurlijk Stone Island. In Engeland geldt de ongeschreven regel dat je geen namaak draagt.

De omslag kwam tijdens het Europees kampioenschap van 1992 in Zweden, toen Engelse fans een kledingwinkel genaamd Genius leegroofden, gevuld met Stone Island merchandise. De cultuur verspreidde zich snel over heel Europa, en tot op de dag van vandaag herken je fanatieke supporters aan de logo's van deze merken, waarvan Stone Island veruit het meest geliefde is.

 

Stone Island in de Wereld van Muziek en Mode

Stone Island's invloed beperkt zich niet tot voetbal en de casual scene. Het merk heeft een prominente plaats verworven in de muziek- en modewereld. Tijdens zijn 'Boy Meets World'-tour in Europa in 2017 schitterde de beroemde rapper Drake in op maat gemaakte Stone Island outfits. Deze outfits waren ware eyecatchers, zelfs voor de meest toegewijde Stone Island fans, die normaal gesproken terughoudend waren over de invloed van Amerikaanse beroemdheden op het merk.

Het verhaal van Stone Island is een reis van vernieuwing, passie voor kwaliteit en een blijvende invloed op de mode- en subcultuurwereld. Het is een merk dat zowel liefhebbers van voetbal als liefhebbers van luxe kleding samenbrengt. In onze webshop, Italianclobber, bieden we een zorgvuldig geselecteerde collectie van Stone Island en andere gewaardeerde merken, en we blijven deze geschiedenis van innovatie voortzetten.

Wil je meer ontdekken? Bekijk onze nieuwste Stone Island collectie in onze webshop en voeg dit icoon van Italiaanse mode toe aan jouw garderobe.